Tuesday, February 10, 2009

Mee Rebus Pak Din....


Salah satu Mee Rebus yang kita terlepas pandang....
Mee Rebus Pak Din

Di antara Mee Rebus yang mempunyai peminat-peminatnya sendiri...

Telah memulakan perniagaan Mee Rebus ini sejak tahun 1962 lagi...
Mula menjual mee rebus pada kadar harga 30 sen sepinggan dan air segelas 10 sen pada tahun 1962..
Kini harga sepinggan cuma Rm2.00 sahaja!!

Mempunyai rasa yang enak dan sedap serta dikekalkan trademarknya sehingga kini...
Mee Rebus Pak Din cukup terkenal dikalangan orang-orang lama di Teluk Intan...
Lokasi Kedai ini adalah dibelakang Bangunan Mara Teluk Intan....


Kini perniagaan Mee Rebus ini diambil alih oleh anak lelaki Pak Din bagi meneruskan kesinambungan lagenda Mee Rebus Pak Din ini...

Jika anda berkesempatan,silalah berkunjung dan rasailah Mee Rebus Pak Din ini....




"Murah dan enak!!cubalah kemari!!"

20 comments:

  1. mengapa diletak gambar seperti berikot? sangat sangat memanggil hamba ke Telok Intan...tapi maseh takde rezeki...huhu...

    ReplyDelete
  2. mie..pekan kita nampak clasik kan?

    ReplyDelete
  3. pabila kita terpandang mee-mee dan lokasi sedemikian,ianya menggamit memori dan kenangan yang tak luput di ingatan...
    Pekan Teluk intan semakin rakus dinodai pembangunan,namun masih ada tinggalan yang meninggalkan kesan abadi...

    ReplyDelete
  4. mase kecik2 dolu, mak slalu bawak leez mkn mee rebus kat sini. shedap woo.. ;)

    ReplyDelete
  5. oh... sedap betul ni. saya dah makan dua tahun lepas waktu berjalan ke teluk intan.~ seriously sedap~

    ReplyDelete
  6. Mohon izin pinjam gambar di atas, saya pelanggan tetap anda.

    ReplyDelete
  7. Fahmee kalau rajin buat la cerita tentang kisah surau insaniah sebelah Public Bank sebagai bangunan islam tertua yg masih ada di teluk intan.

    ReplyDelete
  8. Salam Yob....
    teman mintan izin amek cite nie boleh ke...
    huhu....
    teman ngan pak din ni ada bau2 doyan gak....
    ayah teman sedara dia kalau x silap...
    ada gak kdg2 mlwat umah dia kat masjid lama tluk intan tuh...
    dah lama x kunjung kdai pak din nie....
    mkan sini dlu pun zaman blaja sekolah menengah...
    mmg murah....

    ReplyDelete
  9. nie mee masa skolah2 dulu...mase skolah mana ade duit nak g pekan, so tempat nie la jadi sasaran...air paling murah didunia..rase terbaikkkKk!!!!!

    ReplyDelete
  10. cool blog ni.. nampak sedap nya mee rebus tu.. saya akan cuba InsyaAllah . Ipoh ke Teluk Intan bukannya jauh pun...

    ReplyDelete
  11. Untuk makluman..... Mee Pak Din nie tersohor dikalangan kami di Pelajar Batu 20, Bgn Datoh sebagai mee pilihan dan juga digelar 'Mee Longkang Power' ......

    Terkenang zaman persekolahan daku dahulu 90-an

    ReplyDelete
  12. kt mna kedai ni
    kalau aku p leh dpt diskaun x

    ReplyDelete
  13. hahaha....sila pohon diskaun pada pemilik kedai mee tersebut...

    ReplyDelete
  14. Susoh nok dapat Mee Rebus macam dedulu, nanti awok nak terai jugak kalo singgah Telok Anson nanti.

    ReplyDelete
  15. Saya ada pergi ke Telok Intan, tak jumpa pun mee Rebus Pak Din, last last makan mee rebus PAK LAIN. Tapi'kau' juga....

    ReplyDelete
  16. Baru jumpa blog ni. Rindu pada kampung laman di Sg. Manik. Yang pasti tiap kali balik kg, mee rebus Mastan Ghani pasti tak lepas punya.........

    ReplyDelete
  17. fahme kalo xkberatan tarok la skali alamat..sbb kalo blik kg nk gak snggah kt tmpt2 yg awk post kt blog nieh..agk mnarik..

    ReplyDelete
  18. kalau balik ke tk.intan saya mesti singgah ke warung mee pak din jika ada kesempatan...rasa mee pak din tak berubah sejak 25 tahun lalu...

    ReplyDelete
  19. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete